Langsames Schwedisch #2 - Aktuella händelser

Drucken

Åh, nästan. Ok, en gång till. Nu tar vi det. Och…

Hej allihopa och välkomna till ett nytt avsnitt på långsam svenska. Jag heter Joakim och i den här serien ska jag tala långsam svenska men på ett så naturligt sätt som jag bara kan.

I det här avsnittet tänkte jag prata om aktuella händelser. Alltså saker som sker just nu eller som precis har skett. I världen är det ju väldigt varmt just nu och Sverige är inget undantag. Det är till och med så illa att Sverige har torka och det härjar flera skogsbränder i Sverige just nu. Människor måste till och med evakueras och lämna sina hem. Jag kan inte minnas att det någonsin varit så illa när det kommer till skogsbränder i Sverige.

Igår träffades USA:s president, Donald Trump, och Rysslands president, i Helsingfors. Helsingfors är Finlands huvudstad och Finland är Sveriges östra grannland. Det är inte särskilt vanligt att USA:s president och Rysslands president möts på tu man hand.

I söndags avslutades fotbolls-VM för herrar i Ryssland och vinnaren blev Frankrike. Sverige kom så långt som till kvartsfinal och Sverige har inte kommit så långt sedan 1994. De som upplevde sommaren 94 brukar säga att det var en magisk sommar när Sverige tog VM-brons.

Så, det var allt för den här gången. Vi hörs i nästa avsnitt. Hej då!