Langsames Schwedisch #5 - Bekännelser

Drucken

Hej allihopa och välkomna till ett nytt avsnitt på långsam svenska. Idag har jag något att erkänna för er. Trots att Norge är ett grannland till Sverige med liknande kultur så har jag faktiskt aldrig varit i Norge. Jag vet inte varför. Jag åkte aldrig på semester dit med min familj och jag har inte kommit dit helt enkelt på egen hand. Jag har helt enkelt rest till andra länder. Men jag skulle jättegärna vilja vara i Norge och resa runt och upptäcka den storslagna naturen som finns på den västra sidan av Skandinavien.

Om vi blickar österut, så har vi Finland och där har jag faktiskt bara varit en gång i mitt liv och det var någon gång på 90-talet, så jag minns inte särskilt mycket av den resan eftersom jag var ett barn då men jag kommer ihåg att det var under påskenoch jag kommer ihåg resan med Silja Line som är rederiet som trafikera sträckan Stockholm och Helsingfors.

I Danmark har jag dock varit otaliga gånger eftersom min familj ofta åkte på husvagnssemester ute i Europa.

Vi svenskar ser oss knapppt som européer utan när vi talar om Europa, så menar vi ofta kontinenten, det där mystiska i söder som vi nästan aldrig får se eftersom Sverige är ett så långt land.

Och när vi ändå talar om resor så har jag faktiskt ett till erkännande att göra, nämligen att jag saknar körkort. Jag är 29 år gammal och har fortfarande inget körkort, men jag har faktiskt övningskört och jag körde till skolan ett par gånger då för kanske 10 år sedan. Grejen var att när jag skulle börja körskolan, så var jag i Tyskland med min flickvän och när jag skulle flyga hem, så var tåget en timme försenat så jag missade flyget. Således stannade jag i två veckor till tror jag och hoppade över körskolan helt enkelt. Sedan bodde jag i Berlin och där behöver man knappast ett körkort eftersom man kan åka överallt med tunnelbana, pendeltåg, spårvagn eller buss.

Men något som jag faktiskt gjort för att kunna ta mig framåt är att rida. När jag var liten, så red jag faktiskt en termin. Jag och en annan kille var de enda pojkarna i gruppen men det var verkligen jätteroligt att rida men det fanns ett problem och det var att ridningen skedde på en lördag. En lördag förmiddag till och med och det tyckte jag var för tidigt för att åka till Södertälje och välja häst och sedan rida en stund.

Så det var det för den här gången. Nu vet ni lite mer om mig. Vi syns i nästa avsnitt. Hej på er, ta hand om er, vi ses. Hej då!